keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kokoarvio ja vyöhyketerapiaTäälä ollahan erelleen yhdessä kasassa, tänään viikkoja on kertyny 38+6. Kovin aktiivisesti en jaksa nyt päivitellä tänne kun tuo istuminen on vähäsen hankalaa ku veri ei kierrä sitten enää kunnolla :D

Tiistaina oltiin äitiyspolilla kokoarviossa. Meirän onneksi saatiin tuttu lääkäri joka on useamman kerran jo meillä ollut.  Ultralla oli haastava saada mittaa kun vauva on niin hassussa asennossa masussa mutta useamman mittauksen jälkeen saatiin kokoarvioita. Vauva oli rv 38+4 sen 3.7-3.9 kg. Kasvaa hieman keskikäyrän yläpuolella muttei huolestuttavasti. Ison pään hän omistaa myös, niinkun nämä meirän lapsilla on tapana :') Paikat ei ollu kypsyny paljoa, kanavaa oli jäljellä 2cm, muutaman sentin edes lyhentyny, ulkosuu sormelle auki ja sisäsuun tilannetta ei tiedä kun eivät sinne sorminnensa yltäneet.

Eli tilanne on nyt se jotta sain ens viikolle uuden ajan ja jos paikat on kypsyny yhtään niin lähdetään ehkä jopa käynnistelemään. Katsotaan kuinka käy. Toivotaan että lähtisi ennen sitä tulemaan itsekseen...


Olin sen verran suivaantunu äippäpolin jälkeen että oli pakko keksiä jotain mikä helpottais tätä pelkoa isosta vauvasta sekä saisi vauvan tulemiseen jotain vauhtia. Soitin melkein samantien vyöhyketerapeutille ja sain samalla päivälle ajan, aivan mahtavaa. En ollu vielä ikinä ollut näissä hoidoissa ja avoimin mielin menin paikanpäälle.

Vastassa oli ihana nainen ja tunnelma oli rauhallinen, vähän tehtiin haastattelua omasta terveydentilasta ja sitten pääsin käsittelyyn. Ensin käsiteltiin korvat, näissä siis kohdun pisteitä ja korvat oli kyllä arat käsittelylle, niihin asennettiin myös magneetit.


Sain tehtäväksi hoidon aikana pyöritellä  sormusta nimettömissä, sai nesteet kyllä liikkeelle ja sormet turposi melkoisesti. Olin muutenkin koko käsittelyn ajan hiestä märkänä ja vauvaki ihan fillinä.

Sitten siirryttiin jalkoihin, sieltä käsiteltiin useampi kohta mutta tottakai kohdun alue oli se pääosio. Kohdun pisteiden kohdilta olikin paikat turvonneet ja pinkeänä, mikä kuulemma on hyvä merkki. Laitto jalkoihinkin magneetit. Käsitteli myös tuota mun pääkoppaa jostain pisteestä, mikä oli loistava irea koska hoidon jälkeen olo on ollut paljon rennompi. Näin jopa jo untakin vauvan syntymästä ja siitä että synnytys meni loistavasti vauvan isosta koosta huolimatta. Vyöhyketerapiasta seuraavana päivänä olin tosi väsyny ja nukuin jopa 2h päikkärit. Perjantaina meen taas uurelleen!Joka päivä tulee supistuksia, nykyään jo aamusta alkaen, joka tunti niitä tulee mutta epäsäännöllisiä ja pitkillä väleillä. Jospa ne nyt silti saisivat jotain aikaiseksi ja yllättäisivät joku yö ja muuttuisivat säännöllisiksi :D

6 kommenttia:

 1. Ai, että tuossa vaiheessa oli tukala olo. Ymmärrän hyvin, ettet jaksa istua koneella kirjoittelemassa postauksia. Itsekään en tiennyt miten päin olisin ollut, kun mikään ei ollut hyvä. Muistan myös millaista oli jännittää ison vauvan synnytystä, vaikka minun ei tarvinnutkaan sitä kauaa jännittää. Lääkärin todettua vauvan olevan noin 4200 grammaa, niin seuraavan päivänä tulikin kutsu käynnistykseen. Ehti siinä kuitenkin neljä päivää jännittää ennen kuin toinen lääkäri teki sectiopäätöksen. Tietyllä tapaa olen todella onnellinen päätöksestä, sillä selvisimme kumpikin todennäköisesti pienimmillä vaurioilla. Ensi raskauden aikana sitten herkut pannaan, jos vauvan kokokin pysyisi sitten sopusuhtaisempana. Minulla nimittäin lähti se herkuttelu lapasesta siinä kahden viimeisen viikon aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tälläviikolla meirän pikkuinen olisi jo viekussa <3

   Poista
 2. Löysin tänne sun blogiin aivan vahingossa. Meillä on 6 lasta, joten tiedän tuosta jotakin. Liityin muuten lukijaksikin. Ois kiva jos jaksaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun tulit lukijaksi, tervetuloa :) Täytyy käydä vastavierailulla!! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Heippa, kiitos kysymästä meille kuuluu oikein hyvää alun vaikeuksien jälkeen <3 Lupaan nyt päivitella synnytyskertomusta yms. kun arki on nyt vähäsen tasoittunut !!

   Poista