sunnuntai 23. elokuuta 2015

Rv 6-13


Rv 6
Varaan ajan yksityiselle ultraan että saadaan tietää onko sielä ihan oikea pikkuinen kasvamassa.
Ultraan meno jännittää kovasti koska ei koko raskautta meinaa vieläkään uskoa.
On rv 6+5 ja ultrapäivä koittaa.. Vastaanotollo on kovin hiljainen hetki ennen sitä kun
lääkäri näyttä kuvaruudulta että sielä pienen pieni syrän sykkii. Mikä helpotus ja onnen tuntehet leviää koko kroppahan..
Meille tulee oikeasti vauva <3 Kunhan kaikki vaan menee nyt hyvin.Rv 8
Pahoivointi tuntuu olevansa huipussaan. Aamulla ennen sängystä nousemista täytyy imeskellä karkkeja ettei heti tulisi oksennusta. Joskus se tehoaa ja joskus nenään ajautuu sellaanen haju jotta pönttöä on sitten vaan halailtava. Aamut ja illat on pahimpia aikoja pahoivoinnin kanssa.

Rv 9
On juhlittu lasten synttäreitä ja illalla kun pääsen makoilemaan niin se alkaa, ruskea vuotoa. Eikä. Vähän meinaa paniikki iskeä. Pääsen neuvolaan heti maanantaina katsomaan että mikä on masuasukin tilanne. Ultrataan mahan päältä ja sielä pienen pieni kultahippunen on ja syrän lyö.
Seuraavina päivänä vuoto lisääntyy.. Neuvolan ultrassa ei selviä mistä vuoto johtuu varaan ajan yksityiselle. Eletään rv 9+5 ja pääsen yksityiselle. Sielä ultrataan alakautta ja selviää että vuoto tulee kohdusta eikä esim. limakalvoilta. Pikkuinen voi onneksi hyvin <3  Lääkäri sanoo että istukka on kohdunsuun päällä ja vuotoa on luultavasti siitä johtuvaa. Istukan pitäisi nousta kohdunsuulta kun kohtu kasvaa, sitä kovasti toivotaan ja orotetaan. Jos se siihen kohdunsuulle jää niin sitten ei kyllä tule helppoa orotus kun saa pelätä jotta aukeaako paikat liian aikaisin. Kotiohjeeksi annetaan: painavia ei niin nosteltaasi ja rauhassa pitää ottaa, helppoa, niinhän sen luulisi olevan :D Saikulla olo senkun jatkuu..


Rv 10
Vaihteeksi varataan aikaa yksityiselle, lyhyessäkin kävelymatkassa tulee supistuksia. Ultrataan tilanne ja nyt näkyy hematooma kohdussa. Pikkuinen voi hyvin, kovasti jo heiluu asunnossaan <3 Hematooma on Onneksi pieni 10mm kokoinen. Tämä tullut siis vuodon seurauksena. Lääkärin mukaan vuotoa voi tulla jatkossakin ja jos runsaammin tulee tai useamman päivän tiputtaa niin näytille on mentävä.
Rv 12
Maaginen luku täynnä josta ajattelin että tällä menolla sitei tuu ollenkaa.
IHANAA. <3
Pahoivointi tuntuu menemän pahemmaksi, illat varsinki on taas vaikeampia,  jatkuvasti saa syödä ja syödä..


Rv 13
Vihroonki np-ultran aika koittaa, tätä on niin orotettu ja vähän pelättykkin. Kätilö ultraa pikkuista ja kaikki näyttää hyvältä, riskilukukin on normaali. Huh. Laskettuaikakin aikaistuu melkeen viikolla, la 19.2. Niskapoimun jälkeen käydään vielä lääkärillä. Vähän jännittää kuka on lääkärinä..
Meidän onneksi lääkärinä on aivan ihana nainen joka juttelee meille siihen sävyyn ettei tunnelma oo ollenkaan  jännittyny. Tällä käynnillä siis ultrataan se hematooma jotta mihin suuntaan se on menny. Ainakaan mitään suurta hematoomaa ei löydy, jotain niinkuin näkyisi muttei selvää. Saattaa vuodella pois. Supistukset ei onneksi oo tehny mitään pahaa alakertaan. Sikiö liikkuu vilkkaasti, yllättävää ;)
Seuraavana päivänä onkin neuvola, sieläkin kaikki ok, pikkuisen syränäänet oli 150.
Supistusten kanssa neuvottiin niin että liikkua saa mutta rauhallisesti, aina kun tuntuu supistusta ja paineentunnetta niin hidastaa ja levätä.


2 kommenttia:

 1. Voi, ihanaa raskausaikaa toivottelen! Vaikka varmaan enemmänkin kauhunsekaista taitaa odotusaika olla, kun on alku mennyt peläten. Mukavaa, kun pidät blogia niin saadaan seurata tätä kautta miten raskaus etenee. :) Tuntuu, ettei enää muistakaan koko raskausaikaa, vaikka ei siitä nyt niin montaa vuotta ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnnemariKo ! onhan tämän ollu taas vähä erilainen alkuraskaus mutta jospa nyt rupiaas helpottamaan.
   Samaa ajattelin, niin nopiaa nämä asiat unohtuu jotta on se kiva myöhemmin lukia kuinka se raskaus menikää ekoilta viikoilta lähtien.

   Poista